Zdravje > Aktualno
30 ogledov

Povečano število gastroenteroloških okužb

novorojenček Shutterstock
Porodnišnica v splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica bo letos zabeležila pol stoletja od svojega nastanka in delovanja.

Zaradi povečanega števila gastroenteroloških okužb so na oddelkih internistične službe Splošne bolnišnice Nova Gorica v 5. A in 5. B nadstropju prepovedali obiske. Na ostalih oddelkih pa so obiski omejeni na enega zdravega obiskovalca.

Kot so sporočili iz bolnišnice, prepoved velja do preklica. Svojce bolnikov in vse ostale obiskovalce prosijo, naj prepoved oziroma omejitev obiskov upoštevajo. V primeru nejasnosti pa naj se za informacije preko telefona obrnejo na osebje oddelka.

Prvi deček Rizah

Porodnišnica v splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica bo letos zabeležila pol stoletja od svojega nastanka in delovanja. V njej so imeli lani 693 porodov, med njimi je bilo 11 parov dvojčkov. Prvi se letos rodil 1. januarja ob 8.20 deček Rizah, ki je kot četrti otrok osrečil starša iz Renč.

V. d. direktorice bolnišnice Nataša Fikfak in predstojnica ginekološko-porodniške službe v bolnišnici Barbara Venier sta danes prvorojenemu otroku v letošnjem letu podarili spominsko darilo.

V šempetrski porodnišnici so se letos sicer rodili trije otroci, zadnja med njimi, deklica Adele, se je rodila materi iz italijanske Gorice. Lani je v Šempetru pri Gorici rodilo pet tujih državljank, dve med njima sta prišli z območja sosednjih italijanskih občin po sprejetem sporazumu med državama, saj so porodnišnico v Gorici zaradi premajhnega števila rojstev ukinili.

Letošnje leto bo v znamenju praznovanja obletnice, je na današnji krajši prireditvi povedala Venierjeva. V mesecu maju v ta namen organizirajo tudi letošnje Novakove dneve, ki so osrednje srečanje ginekologov v Sloveniji, ter pripravljajo slavnostno prireditev.

Šempetrska bolnišnica je konec lanskega leta znova potrdila, da si zasluži znak Unicefa za novorojencem prijazno porodnišnico. Uredili so tudi posebno sobo, t.i. laktarij, namenjeno dojenju in doječim materam. Že v kratkem pa pričakujejo, da bodo dobili sodoben aparat za obporodno analgezijo z dušikovim oksidulom, ki bo prvi te vrste v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.