Slovenija
109 ogledov

Povzročitelj nesreče je duševni bolnik

Nesreča Radovljica
1/5
GARS Jesenice
Avstrijski državljan, ki je v noči na četrtek bežal pred policisti in povzročil hudo prometno nesrečo, je po potrdilu zdravnikov duševni bolnik.

Povzročitelja hude prometne nesreče, v katerem je bilo udeleženo tudi policijsko vozilo, bodo danes premestili v psihiatrično ustanovo v Avstriji, kjer se je v preteklosti že zdravil.

V jeseniški bolnišnici se še vedno zdravita dva policista in avstrijski državljan. Po besedah vodje travmatologije v Splošni bolnišnici Jesenice Mateja Andoljška je stanje vseh treh poškodovancev dobro.

Oba poškodovana policista sta danes obiskala generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. Minister je dejal: "Zdi se mi prav, da ko policisti opravijo neko pomembno nalogo, še posebej, če pri tem izpostavijo svoja življenja, da jih kot minister obiščem." Gorenak je na novinarsko vprašanje o primernosti opreme policijskih vozil povedal, da je oprema "vsaj približno dobra, razen vozil, ki so katastrofa". Zagotovil je, da bo letos v proračunu namenjenih več sredstev za nabavo novih vozil.

Na podlagi zbranih obvestil in preveritve vseh okoliščin policisti 29-letnega Avstrijca sumijo storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in napada na uradno osebo. Čakajo še na uradne rezultate preiskave krvi in urina, ki naj bi po prvih podatkih pokazale, da Avstrijec ni bil pod vplivom alkohola ali drog.

Komentarjev 9
  • Scott 21:27 04.januar 2013.

    Stinger so uporabili,a je idiot kljub temu vožnjo nadaljeval.

  • Sebastjan Kroflič 21:14 04.januar 2013.

    Saj so ga uporabili... slabo slediš... ko je prevozil stinger, je peljal naprej, izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v policijski avto.

  • mph 21:02 04.januar 2013.

    Ne vem, če sem že kdaj zasledil, da bi kakšen psihiater doživel ovadbo. Lahko je pa kriv sistem ala v Italiji, kjer so kar ukinili pred leti ustanove.