Šport
35 ogledov

Powell z najboljšim časom leta

asafa powell EPA
Jamajški atlet Asafa Powell je z 9,84 sekunde v teku na 100 m dosegel najboljši izid tekme svetovnega izziva Iaaf v domačem Kingstonu. To je bil obenem tudi prvi tek pod 10 sekund v tem letu.

Nekdanji svetovni rekorder je bil v cilju pred Američanom Ryanom Baileyjem (9,93) in rojakom Nesto Carterjem (9,98). "Zelo lahko sem danes odtekel razdaljo in sem vesel dejstva, da sem dobro izvedel vse prvine teka. Kot pričakovano pa so bili tudi gledalci izjemni," je dejal dvaintridesetletni Powell. Svetovni rekorder je bil med junijem 2005 in majem 2008 (9,77 in 9,74), leta 2013 pa ga je doletela kazen prepovedi nastopanja zaradi jemanja prepovedanih poživil.

Navijače na nacionalnem stadionu v Kingstonu je zelo razjezil Bailey, ki je prejšnji teden v zadnji predaji zmagovite štafete ZDA premagal Usaina Bolta in njegovo Jamajko na 4 X 100 m na svetovnem prvenstvu štafet na Bahamih. Pred startom je posnemal običajni startni postopek zvezdnika Bolta in njegovo poziranje pred njim, ki pa ga je končal z svojim dodatkom in nedostojnim nakazanim rezanjem grla.

Izide sezone na svetu so dosegli še na 200 m Shaunae Miller iz Bahamov (22,14), na en stadionski krog Američanka Sanya Richards-Ross (49,95) in na 100 m ovire rojakinja slednje Jasmin Stowers (12,39).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.