Slovenija > Črna kronika
83 ogledov

Pozabil je vse lekcije iz avtošole

Prometna nesreča PU Kranj
Škofjeloški policisti so v soboto zvečer v Gorenji vasi obravnavali 21-letnega voznika začetnika, ki zaradi neprilagojene hitrosti in precejšnjega vpliva alkohola (0,70 mg/l) ni prevozil ovinka.

Trčil je v brežino ter med prevračanjem padel iz vozila.

Vse narobe, odkar se je usedel v avto

Nesreči sta poleg alkohola in hitrosti botrovala tudi neizkušenost in precenjevanje znanja vožnje voznika začetnika, hujšim poškodbam pa še neuporaba varnostnega pasu, kar je razlog, da je voznik med prevračanjem sploh padel iz vozila, so sporočili policisti kranjske policijske uprave.

Prometna nesreča | Avtor: PU Kranj PU Kranj

"Voznik je od trenutka, ko se je usedel v avtomobil praktično vse naredil narobe, hudo zanemaril pa je tudi vsa pravila za varno udeležbo v prometu. Za volan se je usedel s približno 1,5 promila alkohola in v takem stanju,ko nikakor ni bil sposoben varne vožnje, peljal avtomobil. Med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, vozil je prehitro in v tem ravnanju tudi bistveno precenil svoje vozniške sposobnosti. Zato je povzročil nesrečo, v kateri se je k sreči poškodoval samo on sam, ne pa še kdo drug, ki se je z njim srečal," so sporočili policisti. 

Policisti znova opozarjajo, da za volan nikoli ne sedite pod vplivom alkohola, vozite po omejitvah in bodite vedno pripeti z varnostnim pasom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Leon
    Leon 20:01 18.april 2016.

    Budala ti je ata !

  • gogi3 18:51 18.april 2016.

    Potrebno je zvišati kazni za pijance in prepotentne divjake, ter zmanjšati za tiste male prekrške (10 km/h prehitro....)

  • klepetava 13:54 18.april 2016.

    Naj ugibam, je to sinek ala "naš pa že ni tak"? Dajmo ga zagovarjat!!!