Zdravje > Aktualno
120 ogledov

Pozabite nanj, če se želite znebiti aken

Akne Profimedias
Mozolji niso le težava mladostnikov, nečistoče na koži nas namreč pogosto presenetijo tudi v drugih starostnih obdobjih. Je krivec tudi mleko?

Vzroki za mozoljavost so seveda tudi v prehrani, na seznamu zahrbtnih snovi, ki imajo slab vpliv na lepo kožo, pa se največkrat znajdejo ogljikovi hidrati, kot so beli kruh, testenine in pecivo. Imajo namreč visok glikemični indeks, ki povzroča povišanje ravni glukoze v krvi, katere presežek se ne absorbira, temveč se shranjuje v obliki maščobe, kar vpliva na žleze.

Dermatologi in strokovnjaki za prehrano so se lotili še vpliva mleka na kožo. Ameriška dermatologinja Nigma Talib tako trdi, da akne povzočajo hormoni v mleku, predvsem v tistem z nižjo vsebnostjo maščob.

ženska, mleko | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Da je nekaj na tem, je potrdila raziskava na Univerzi Harvard. Od 47.000 žensk, ki pijejo posneto mleko, jih je kar 44 odstotkov poročalo, da so se jim pojavili mozolji. Tiste, ki so prenehale uživati mlečne izdelke, so pozneje ugotovile, da so se jim nepravilnosti na koži prepolovile.  

Priznana ameriška dermatologinja v najnovejši knjigi  problematično kožo na obrazu razdeli na štiri tipe: glutenski obraz, vinski obraz, sladkorni in mlečni obraz. Če želite, da bo koža izgledala bolje, je torej treba, tako dermatologinja, te izdelke takoj odstraniti s prehrane. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.