Šport > Nogomet
93 ogledov

Pozabljivost mu je rešila življenje

Chapecoense, letalska nesreča, razbitine
1/15
EPA
Matheus Saroli, sin trenerja brazilske ekipe Chapecoense Caia Juniorja, se je za las izognil tragični usodi svojih soigralcev.

V letalski nesreči brazilskih nogometašev, ki so strmoglavili na poti v Kolumbijo, je umrlo 75 ljudi. Med žrtvami je bil tudi trener kluba Chapecoense Caio Junior.

Nogometaši so potovali v Medellin, drugo največje kolumbijsko mesto, kjer naj bi se z domačo ekipo Atlético Nacional pomerili v finalu južnoameriškega pokala.

Med srečneži, ki so se po naključju izognili potovanju v Kolumbijo, je bil trenerjev sin Matheus Saroli, ki je razkril, da bi se moral soigralcem pridružiti na letalu, vendar je pozabil potni list in posledično ostal doma. Pozabljivost mu je tako bržkone rešila življenje. 

''Prijatelji, z mano, mojim bratom in mamo je vse v redu. Potrebujemo moč in zasebnost, še posebej moja mama. Hvala vsem za sporočila. Danes sem bil v Sao Paulu, vendar se nisem vkrcal, ker sem pozabil potni list. Močni smo in tudi to bomo prebrodili. Hvala za podporo,'' je zapisal sin pokojnega trenerja, enega od skupno 75 žrtev grozovite letalske nesreče.

V Kolumbijo prav tako ni potoval argentinski napadalec Alejando Martinuccio, ki so mu poškodbe uničile kariero, a obenem rešile življenje. ''Molite za moje prijatelje,'' je sporočil Martinuccio, ki se je klubu pridružil aprila in prestal operaciji na obeh nogah.

Tragediji se je izognil tudi vratar Marcelo Boeck, ki je 28. novembra praznoval 32. rojstni dan in trenerja zaprosil, če bi lahko izpustil potovanje v Kolumbijo, kjer bi tekmo zagotovo presedel na klopi. V klubu so njegovi prošnji ugodili.

Predsednik Plinio David De Nes Filho je prav tako nameraval potovati z ekipo, vendar se je v zadnjem hipu odločil, da se bo nogometašem pridružil kasneje. ''Na letalu so bili moji doživljenjski prijatelji. To ni bila običajna skupina ljudi, ki se medsebojno spoštuje, ampak družina. Živeli smo v harmoniji. Preden so se vkrcali, so dejali, da bodo uresničili sanje. Sanj je zdaj konec,'' je sporočil predsednik brazilskega prvoligaša.

Letalska nesreča, Chapecoense | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.