Svet
7 ogledov

Požar gasili tudi s pomočjo helikopterja

Praga požar EPA
V središču Prage je ponoči izbruhnil požar v stavbi Narodnega muzeja. Gasili so vsi razpoložljivi gasilci.

Stavba Narodnega muzeja v središču Prage, na zgornjem delu Václavskega trga, je trenutno v fazi prenove, saj je bila žetako ogrožena, da bi jo sicer morali zaradi varnostnih razlogov zapreti. Stavbo so že leta 2011 popolnoma izpraznili. Približno šest in pol milijona predmetov ter šestnajst kilometrov knjig so odnesli na začasne lokacije.

Ponoči je na podstrešju stavbe, ki jo prenavljajo, izbruhnil požar, ki so ga vsi razpoložljivi gasilci v mestu gasili dve uri, na pomoč je priskočil tudi helikopter. Požar je zajel 200 kvadratnih metrov površine na desnem krilu stavbe.

Praga požar | Avtor: EPA EPA

Sreča v nesreči je, da je muzej izpraznjen, v njem ni nobenih eksponatov. Požar je najverjetneje izbruhnil zaradi gradbenih posegov,” je povedal direktor muzeja Mihail Lukeš. Kot predvidevajo, bo stavba za obiskovalce ponovno odprta v prihodnjem letu, prenova naj bi stala nekaj manj kot dvesto milijonov evrov. 

Praga požar | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.