Slovenija > Črna kronika
70 ogledov

Požar povzročil za 70 tisočakov škode

Požar na Senovem
1/8
PGE Krško
Včerajšnji požar nekdanjega Liscinega objekta na Senovem je povzročil visoko materialno škodo. Vzrok, zakaj je zagorelo, še ni znan.

Včeraj nekaj po 13. uri je zagorelo na gospodarskem objektu, ki ga je s strani Lisce kupilo podjetje Grapak. Pred nameravano selitvijo proizvodnje iz Krškega so objekt prenavljali.

Požar se je razširil v ostrešju proizvodne hale površine 40 x 20 metrov, gasili so ga krški poklicni gasilci in njihovi prostovoljni kolegi iz Krškega, Senovega in Stranja. Ogenj so razmeroma hitro lokalizirali, nato pa s tehničnim posegom odprli pločevinasto streho, da požar ne bi zajel še ostale proizvodnje, je za Žurnal24.si povedal vodja intervencije Bojan Naraglav.

Policisti so si že včeraj ogledali pogorišče, s preiskavo kriminalistični tehniki in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara nadaljujejo tudi danes.

V požaru ni bil nihče poškodovan, nastala pa je visoka materialna škoda, ki po prvih ocenah znaša 70.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.