Slovenija > Črna kronika
194 ogledov

Požar v Ljubljani

požar Vodnikova
1/11
Irma Hus
Gasilci so pogasili požar na Vodnikovi cesti v Ljubljani.

"Ob 12.15 smo bili obveščeni, da je zagorelo na Vodnikovi cesti. Požar je gasilo vsega skupaj 54 gasilcev iz sedmih društev in iz Gasilske brigade Ljubljana. Na kraju je bilo preventivno prisotno tudi reševalno vozilo. Intervencija se je na srečo končala brez poškodb,“ je za naš portal povedal vodja intervencije z Gasilske brigade Ljubljana Gorazd Breskvar.

Požar je izbruhnil pri vulkanizerju. Zgorelo naj bi 15 do 20 odstotkov vseh pnevmatik, ki so bile skladiščene v zadnjem delu poslovno-stanovanjskega objekta. Gasilci so se z ognjenimi zublji, ki so se razširili tudi na ostrešje, borili več ur. "Na požarišču bo še nekaj časa ostala straža,“ je še izdal Breskvar.

Vzrok požara in podatki o nastali škodi še niso znani.

Zaradi požara je bila Vodnikova cesta dalj časa zaprta.

Komentarjev 2
  • zic 23:24 27.julij 2014.

    a bralec Metod je pa slikal iz stolpnice na Šišenski ulici??

  • Žurnalček 13:53 27.julij 2014.

    Požar je nastal na stanovanjskem delu vulkanizerstva na Vodnikovi , nasproti bolnice Držaja. Zagorelo je ostrešje in pa gume - nove , ki so bile shranjene v tem delu zgradbe. PGB je gasila z 4 kamioni t pomočjo še treh ...prikaži večh PGD z 4-mi kamioni Požar so lokalizirali samo na delu ostrešja , kjer je tudi začelo goreti in ni prešel na delavnico , kjer so boksi za menjavo gum. Vzrok bo pa verjetno el. napeljava .