Slovenija > Črna kronika
58 ogledov

Požar v nekdanji ljubljanski tovarni Tiki

Požar Gorenje Tiki Jernej Cunilo
Zgorelo skladišče, v katerem je bila gostinska oprema.

Na območju nekdanje tovarne Gorenje Tiki v Šiški v Ljubljani je sinoči okoli 21. ure zagorel lesen objekt, ki so ga uporabljali kot začasno skladišče gostinske opreme, hladilnikov. Objekt, velik 30 krat 10 metrov z vsemi aparati je popolnoma uničen. Posredovalo je 82 ljubljanskih poklicnih in prostovoljnih gasilcev. Poškodovanih na srečo ni bilo, gosti dim pa ni bil nevarnen za ljudi.  

Po besedah predstavnika ljubljanskih gasilcev Gorazda Breskvarja, so večjo katastrofo preprečili gasilci s pravočasnim posredovanjem, saj bi se požar kaj lahko razširil na sosednje stavbe.

Sicer je med sinoči med okoliškimi prebivalci zavladal velik nemir. Kljub napovedim stanovalce sosednjih stab zaradi pravočasnega in hitrega posredovanja ni bilo treba evakuirati. 

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je gasilcem uspelo že močno razširjen požar ustaviti pred sosednjim objektom podjetja Želva in preprečiti še veliko večjo škodo. 

Zaradi vročine in ognja sta bili poškodovani še fasada in stekla bližnje stavbe, so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Policisti so ponoči kraj zavarovali, z ogledom kraja požara pa bodo nadaljevali danes.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.