Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Požari zaradi napačnega ravnanja

Ogenj Shutterstock Slika je simbolična.
Sinoči in danes zjutraj so gasilci večkrat posredovali zaradi manjših požarov, do katerih je prišlo tudi zaradi napačnega ravnanja. Pozor, zaradi takšnih napak lahko pride tudi do večjih požarov.

Sinoči ob 20.38 so v vasi Dole pri Polici v občini Grosuplje zagorele butare, zložene ob drvarnici. Gašenja požara so se takoj lotili domači in sosedje, do konca so ga pogasili gasilci PGD Polica. Nekaj butar je pogorelo, ožganih je tudi nekaj strešnih nosilcev na drvarnici. Vzrok požara je odložen pepel ob butarah.

Ob 22.28 je v Bošamarinu v občini Koper ravno tako zaradi odloženega pepela zagorelo grmičevje. Gasilci GB Koper so pogasili požar na površini okoli 20 kvadratnih metrov.

Danes zjutraj so gasilci posredovali dvakrat; ob 6.18 je v objektu Na vasi v občini Vitanje prišlo do vžiga saj v dimniku, požar pa se je razširil v manjši prostor ob dimniku. Posredovali so gasilci PGD Vitanje, ki so požar omejili in pogasili.

Ob 6.27 je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Zagorela so drva in izolacija v kletnem prostoru. 

Zaradi napačno odločenega pepela ob hišo

Gasilci sredi kurilne sezone opozarjajo na pravilno kurjenje in tudi odlaganje pepela; že večkrat se je zgodilo, da se je ravno zaradi slednjega vnel požar.

Med drugim je do večjega požara zaradi tega vzroka prišlo pred slabima dvema letoma v Dolenjskih Toplicah, ko se je požar razplamtel iz pepela, v katerem je bilo še nekaj tleče žerjavice.

Požar v Dolenjskih Toplicah | Avtor: Renata Kolman Renata Kolman

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.