Šport
24 ogledov

Pozitiven tudi drugi vzorec Asafe Powella

asafa powell EPA
Tudi drugi dopinški test jamajškega atleta Asafe Powella, nekdanjega svetovnega rekorderja na 100 m, je bil pozitiven, je sporočila Jamajška protidopinška organizacija (Jadco).

Tridesetletnik je bil pozitiven na prvem testu julija, ko so v njegovem vzorcu našli oxilofrin. Pozitivna je bila tudi druga jamaška šprinterka Sherone Simpson.

Pred avgustovskim svetovnim prvenstvom v Moskvi je jamajško atletiko pretresla dopinška afera, saj je bila najprej maja pozitivna Veronica Campbell Brown, dvakratna olimpijska zmagovalka na 200 m.

Kazen na čakanju

 

Nato sta se slaba dva meseca pozneje med peterico pozitivnih atletov te karibske države znašla še Asafa Powell in Simpsonova. O tem, kakšna kazen bo doletela te prekrškarje, bo odločala disciplinska komisija Jadca.

Skoraj hkrati z objavo Powellovega pozitivnega testa je svet obkrožila novica, da je bil pozitiven tudi ameriški šprinterski zvezdnik Tyson Gay, nekdanji svetovni prvak, ki je bil prav tako kot omenjeni Jamajčani začasno suspendiran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.