Šport > Nogomet
108 ogledov

"Poznamo način, kako do uspeha"

maribor astana Anže Petkovšek
Ante Šimundža in Jean-Philippe Mendy sta opravila še zadnje obveznosti s sedmo silo pred povratnim srečanjem drugega predkroga Lige prvakov proti Astani.

Nogometaši Maribora so opravili zadnji trening pred sredinim povratnim dvobojem drugega predkroga Lige prvakov proti Astani. Kazahstanski prvaki so v Ljudskem vrtu minimalno klonili (1:0) in zadetek v gosteh bi Štajercem precej olajšal pot v tretji predkrog, kjer jih čaka finski HJKHelsinki.

Pred kazahstansko sedmo silo je Ante Šimundža opisal vrline Astane, kjer igra tudi slovenski reprezentant Branko Ilić. "Prednosti so znane. So v tekmovalnem ritmu, potrdili so, da gre za ekipo s tehnično sposobnimi, hitrimi posamezniki. Pomanjkljivosti pa bi zadržal zase. Predstavljene so bile igralcem, vsaka ekipa jih ima in skušali bomo izkoristiti svojo priložnost," je na novinarski konferenci dejal trener vijoličastih.

In kako se bodo Mariborčani spoprijeli z umetno podlago? "Pred potjo smo zadnja treninga doma opravili na igrišču z umetno travo, preizkusili tudi teren na Astani Areni. Seveda ni enako igrati na naravni ali umetni travi, to bo nedvomno prednost za nogometaše Astane, a se bomo prilagodili. Vemo, po kaj smo prišli. Poznamo način, kako do uspeha," je besede Šimundže prenesla spletna stran Maribora.

Optimističen, a obenem previden je tudi Jean-Phillipe Mendy. "Dobro smo prestali potovanje, se privadili na tukajšnje razmere. Na umetni travi smo že igrali tudi nekatere pripravljalne preizkušnje, tako da ne bi smela povzročata prevelikih preglavic. Odločal bo boj enajstih proti enajstim. Astana je v Mariboru pokazala, da je kakovostna ekipa, ki je tudi telesno zelo močna, agresivna. Toda tudi mi imamo svoje prednosti. Imamo dobro izhodišče, a ne morem govoriti o tem, kdo je favorit. Naloga naše ekipe je, da odigramo čim boljše. Smo osredotočeni na nalogo, verjamem, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili po tekmi," je pojasnil francoski napadalec v vrstah Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.