Svet
40 ogledov

Pozni udarci zime

Sneg v ZDA EPA
Snežno neurje na severovzhodnem delu ZDA. Zaprte so šole, odpovedanih je na tisoče letov. Vremenska katastrofa, ki so jo napovedovali, se k sreči ni uresničila v takšni meri kot so napovedovali črni scenariji. Kljub temu se ljudje otepajo številnih nevšečnosti.

V mestu New York so oblasti prekinile promet s podzemno železnico na progah, ki potekajo nad zemljo, ljudje pa večinoma upoštevajo priporočila, naj ostanejo doma in ne ovirajo odstranjevanja snega po ulicah. Sneg se topi skoraj sproti, več težav pa povzroča dokaj močan veter.

Sneg v ZDA | Avtor: EPA EPA
Sneg v ZDA | Avtor: EPA EPA


Regija je velika in različni deli so prizadeti različno. Brez elektrike je uvodoma ostalo okoli 180.000 odjemalcev od Virginije na jugu pa naprej proti severu, odpovedanih je bilo okrog 6000 poletov, od tega skoraj 3000 samo v območju mesta New York. Regionalna železnica Amtrak se je začasno ustavila, poštnih dostav ni, napovedi o debeli snežni odeji pa se topijo skupaj s snegom.

Sneg v ZDA | Avtor: EPA EPA


Huje se godi prebivalcem v notranjosti stran od Atlantika. V Pensilvaniji so ponekod namerili okoli 30 centimetrov debelo snežno odejo. Že v nedeljo je fotograf John Kucko objavil fotografijo hiše pri jezeru Ontario, ki naj bi ponazarjala razmere. Zaradi močnega vetra in izrazito nizkih temperatur je hiša dobesedno vkovana v led.

Zima v ZDA | Avtor: Youtube Youtube

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.