Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Pozno kosilo, težje hujšanje

dieta Shutterstock
Če želite izgubiti kilograme, ni pomembno le, kaj jeste, ampak tudi, kdaj, pravijo španski raziskovalci.

Ti so se v tokratni raziskavi osredotočili na kosilo, natančneje na čas v dnevu, ko najpogosteje uživamo glavni obrok dneva.

V raziskavi je sodelovalo 420 ljudi, pretežno žensk, s čezmerno telesno težo in povprečno starostjo 42 let. Vsi sodelujoči so bili vključeni v enak 20-tedenski shujševalni program, glede na njihove dosedanje prehranjevalne navade pa so bili razdeljeni v dve skupini. V prvi so bili tisti, ki so kosilo jedli do tretje ure popoldan, v drugi pa tisti, ki so v glavnem obroku dneva uživali pozneje. Sodelujoči iz obeh skupin naj bi na dan sicer zaužili tri glavne obroke: zajtrk, kosilo in večerjo.

Raziskovalci so pri tistih, ki so kosilo jedli po tretji uri, opazili manj zdrave prehranjevalne navade, med katerimi poleg manj zdravih obrokov izpostavljajo tudi preskakovanje zajtrka. Poleg tega so sodelujoči iz druge skupine med shujševalnim programom izgubili manj kilogramov kot njihovi kolegi iz prve skupine, piše International Journal of Obesity.

Raziskava je pokazala, da je lahko prav čas, kdaj uživamo kosilo, bistven pri izgubi kilogramov, za omenjeno revijo razlagajo strokovnjaki in dodajajo, da bi morali tisti, ki želijo izgubiti odvečne kilograme, kosilo jesti pred tretjo uro popoldan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.