Slovenija
21 ogledov

Več vprašanj kot odgovorov

Jure cekuta Saša Despot
Pogodba za krajši delovni čas delavcu zmanjša pravice, podjetje pa ne more zaprositi za subvencije, pravi Zorko. Cekuta je sodnici zanikal, da bi tedanjega obrambnega ministra Karla Erjavca želel povezati s predstavnikom Patrie za Slovenijo in posrednikom Wolfgangom Riedlom.incidentnih primerov na tisoč hospitaliziranih pacientov imajo v Britaniji, v ZDA 3,4 v Avstraliji pa 16,6.

"Janeza Janšo poznam tako kot najbrž večina Slovencev, prek medijev. Osebno ne. Niti se z njim nikoli nisem pogovarjal. Mogoče sem ga kdaj samo videl na kakšnem sejmu," zagotavlja slikar Jure Cekuta. Vrhovno tožilstvo mu sicer očita lobiranje in posredovanje, da bi Slovenija sklenila domnevno škodljiv, koruptiven in sporen nakup vojaških oklepnikov pri finski Patrii.

Na večino ne bi

Konec lanskega leta je tožilstvo vložilo obtožnico proti Cekuti in nekdanjemu vojaškemu brigadirju Petru Zupanu. A čeprav so preiskava in vsa dosedanja zaslišanja potekali zoper oba hkrati, Cekuta zagotavlja, da Zupana "pozna le iz medijev".

Cekuta pa včeraj, ko ga je kot pričo zaslišala sodnica, ki sodi Janši zaradi domnevne koruptivnosti, ni želel odgovarjati na večino vprašanj. "Glede na to, da sem sam v postopku, sploh ne bi odgovarjal," je bil sprva kratek Cekuta. "Tega ne morem sprejeti, saj ste kot priča dolžni odgovarjati. Ni pa vam treba odgovarjati na posamezna vprašanja, če mislite, da bi si s tem povzročili škodo," mu je odgovorila sodnica. Cekuta je tako jasno odgovoril le na vprašanje, kje ima svojo slikarsko galerijo. "Moj dom je moja galerija," pravi. Brez odgovora pa je sodnica ostala, ko jo je zanimalo, ali je Cekuta na svojem domu kdaj sprejel oziroma gostil sestanek z vodilnimi politiki v državi, kar Cekuti očita tožilstvo. Sodnica je kljub molku še več kot eno uro vztrajala pri zasliševanju. Preveriti je želela vsa dopisovanja med Cekuto in predstavniki Patrie, ki naj bi jih policija prestregla in zasegla.

Čeprav je na obravnavi pretekli teden kazalo, da se sodni proces proti Janši bliža h koncu in da bi bila zaslišanja zadnjih prič lahko opravljena že do februarja, je včerajšnje zaslišanje Cekute brez jasnih odgovorov proces spet nekoliko upočasnilo.

Komentarjev 1
  • dragec 08:22 22.januar 2013.

    Janeza Janšo poznam tako kot najbrž večina Slovencev, prek medijev. Osebno ne. Niti se z njim nikoli nisem pogovarjal. Mogoče sem ga kdaj samo videl na kakšnem sejmu,"Komentar:ja, videl ga je na živilskem sejmu v Radgoni!!!