Slovenija
66 ogledov

Pozor, cedile se vam bodo sline

festival čokolade
1/36
Anže Petkovšek
Na festivalu čokolade smo lahko okusili številne božanske okuse, dobili smo celo največjo čokolado na svetu.

Danes se končuje tridnevni Festival čokolade, ki je privabil na desettisoče ljubiteljev čokolade. Na festivalu se je trlo ljudi, vzdušje pa je bilo tudi zaradi sladkih dobrot odlično.

Že v petek smo Slovenci podrli nov Guinnessov rekord, dobili smo največjo čokolado na svetu, ki je bila velika več kot 142 kvadratnih metrov. Tono in pol težko mlečno čokolado velikanko je pripravila čokoladnica Cukrček, v kateri so za njeno pripravo porabili 300 delovnih ur.

Želeli so precej preseči prejšnji svetovni rekord, ki je bil postavljen aprila lani na Hrvaškem, kjer je bila v Guinnessovo knjigo rekordov vpisana 102,43 kvadratnega metra velika čokolada.

festival čokolade | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Številni čokoladni okusi

Festival čokolade vsako leto organizira Turizem Radovljica. Lani se je v treh dneh festivala udeležilo okoli 50.000 ljudi, letos jih sodeč po gneči najbrž ne bo nič manj. 

festival čokolade | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Obiskovalci so lahko poskusili številne čokoladne okuse, v tovarni čokolade so si lahko ogledali proizvodni proces izdelave čokolade.

Na ogled je Gorenjkina pravljična hišica iz 200 kilogramov čokolade, poskrbljeno je bilo tudi za kosmatince, saj je bil v času festivala organiziran pasji vrtec. V fotogaleriji smo za vas pripravili nekaj utrinkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.