Svet
554 ogledov

Pozor, konec tedna na Hrvaškem orkanska burja, možne zapore cest

burja Žurnal24 main
V soboto in nedeljo lahko zaradi burje pride do zapor avtocest med Zagrebom in Dubrovnikom ter Zagrebom in Reko, možna tudi zapora Krškega mostu.

Podjetje Hrvaške avtoceste vzdrževanje in plačilo cestnine (HAC ONC) je danes od državnega hidrometeorološkega zavoda prejele napoved, ki za soboto in nedeljo napoveduje močno burjo z možnostjo orkanskih sunkov. Možnost orkanskih sunkov vetra je napovedana za celo soboto ter nedeljo do večera. 

Hrvaške avtoceste napovedujejo možnost zapor delov avtoceste A1 (Zagreb - Dubrovnik) in A6 (Zagreb - Rijeka) ter mosta na otok Krk. Najbolj na udaru bo del avtoceste A1, ki poteka pod Velebitom ter gorski del avtoceste A6. 

"Če bo hitrost vetra nad mejo, ki še omogoča varen promet, bomo v sodelovanju s policijo zaprli dele avtoceste A1 in A6 ter Krški most, promet pa preusmerili na alternativne poti," so sporočili. 

Voznike prosijo, naj pred začetkom poti poti preverijo stanje na cestah. To lahko storijo na www.hac.hr, na www.azr.hr, www.hac-onc.hr, na radiu pa naj vključijo prometne informacije. Za informacije sta na voljo tudi brezplačni številki 0800 0422 ali 0800 0111.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.