Slovenija
122 ogledov

Pozor! Lažna nagradna igra Telekom Slovenija

Telekom Slovenije Saša Despot
Zlorabe blagovnih znamk so v razmahu. Tokrat se je na spletu pojavila lažna nagradna igra, ki nagovarja uporabnike Telekoma Slovenije.

Na spletu se je ponovno pojavila lažna nagradna igra, ki nagovarja uporabnike Telekoma Slovenije. Telekom zato svoje uporabnike opozarja, da nagradne igre, v kateri je potrebno odgovoriti na nekaj vprašanj, za uvrstitev v žreb za nagrado pa vpisati svojo mobilno številko in poslati SMS-sporočilo, ne izvajajo v Telekomu Slovenije.

"Gre za zlorabo identitete znamke Telekom Slovenije," so poudarili na Telekomu in dodatno opozorili uporabnike, naj v nagradni igri ne vpisujejo svojih podatkov in ne pošiljajo sporočila SMS.

Priporočajo, da zadevo prijavijo tudi na nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij SI-CERT, ki je najbolj usposobljen za odkrivanje in onemogočanje tovrstnih goljufij.

Kako prepoznati lažno nagradno igro?

V projektu Varni na internetu, ki ga vodi SI-CERT, opozarjajo, da je lažne nagradne igre mogoče kar hitro prepoznati, saj obljubljajo super nagrade za skoraj nič dela. Scenarij je vedno enak:

všečkajte našo Facebook stran, vpišite komentar in delite s svojimi prijatelji. Obljubljene nagrade so vedno zelo privlačne, npr. najnovejši modeli telefonov, tablic, računalnikov, vendar nikoli podeljene, saj gre za Facebook strani, ki želi v čim krajšem času pridobiti čim več novih fanov in njihovih osebnih podatkov. Lažne nagradne igre lahko hitro prepoznate:

  • manjkajo jasno napisana pravila nagradne igre
  • manjkajo podatki o organizatorju oz. o podjetju, ki prireja nagradno igro (e-naslov, spletna stran)
  • Facebook stran, na kateri poteka nagradna igra, je bila ustvarjena pred kakšnim tednom ali le nekaj dnevi.

 

 
Komentarjev 2
  • marek111 14:55 08.julij 2016.

    Hvala za opozorilo! Popravljeno. :)

  • allstarr111 14:46 08.julij 2016.

    Blagovnih znamk, BLAGOVNIH ZNAMK, ne identitetnih znamk, porka putana