Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Pozor, lažna prodajalka!

Policist Boštjan Tacol
Gorenjski policisti so med drugim obravnavali primer, ko je lažna prodajalka naplahtala starejšo gospo, pri Preddvoru pa so se h kraji včeraj dopoldne spravili trije.

Sredi prejšnjega tedna je lažna prodajalka po domovih na Kidričevi cesti v Škofji Loki oškodovanko po  daljšem  pregovarjanju  prepričala, naj na test za en dan vzame manjši ortopedski aparat, kot garancijo za ta test pa je od nje izvabila 50 evrov denarja  in  nekaj  zlatih  verižic.

Spretna tatica se po aparat ni vrnila. "Gre za približno 160 cm visoko žensko,  staro  okoli  40 let. Bila je urejena, imela je kratke rjave lase, oblečena je bila v bele hlače, obuta pa v natikače," njen opis poda Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Delitev vlog treh kradljivcev

V  Srednji  Beli pri Preddvoru so medtem včeraj dopoldne kradli trije. Eden od storilcev se je z oškodovancem dogovarjal  za odkup plastike  in  pnevmatik,  v  pogovoru  pa  je dosegel, da se je oškodovanec oddaljil od vhoda v hišo.

Druga dva storilca sta to izkoristila, vstopila v njegovo  hišo,  jo  preiskala  in  mu ukradla denar. Da se nekaj dogaja, je oškodovanec  posumil  šele  takrat,  ko  so  se  storilci,  razumljivo brez
dogovora, s kraja hitro odpeljali.

"V  izogib  neljubemu  oškodovanju  svetujemo,  naj bodo ljudje previdni pri kupovanju stvari po domovih in v stikih z neznanci. Zlasti naj bodo pozorni na  tiste ljudi, ki so vsiljivi ali npr. sprejemajo plačilo tudi v zlatu in drugih  materialih,  kar  ni  običajno," pri tem svetuje Kos s kranjske policije in poudarja še, da naj takih oseb ljudje ne spuščajo v stanovanje, povprašajo  naj  po njihovih osebnih podatkih in o podjetju, v katerem dela. Podrobno naj preverijo še okoliščine posla in se prepričajo o ceni storitve in pogojih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.