Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Pozor, lažni anketar!

vrata, kljuka, ključavnica Shutterstock
Kranjčan je policistom včeraj prijavil, da je govoril z anketarjem, ki pa so ga bolj kot anketa zanimali podatki o hiši in stanovalcih. Anketar je bil lažen.

Kranjčanu se je moški, ki naj bi podatke zbiral za eno izmed slovenskih revij, zdel sumljiv, zato je poklical na uredništvo te revije. Ugotovil je, da podatkov moški ni zbiral zanje. Lažnega anketarja je prijavil na policijo. Gre za moškega, starega okrog 30 let, visokega približno 180 cm, suhe postave. Na glavi je imel kapo, oblečen pa je bil v rdečo bundo.

Podatke,  po  katerih  je  spraševal  domnevno  lažni  anketar, lahko zbirajo vlomilci  in  tatovi,  ko  se  pripravljajo na izvrševanje kaznivih dejanj,” pri tem opozarja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Dodaja, da so v preteklosti policisti obravnavali   tudi  primere,  ko  so  klicatelji  po  telefonih spraševali kako je varovan  dom, kako je z varovanjem stanovanja soseda, ponujali so servisne  storitve  ipd.

Neznanim ljudem teh informacij ne dajte, glede varnostnih naprav pa kontakt s pooblaščenim prodajalcem raje navežite sami,” še opozarja Kos. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.