Slovenija
172 ogledov

Pozor, popoldne bo klestila toča!

Toča in neurje v Bresternici pri Mariboru bralka
Popoldne in zvečer so možne močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. Ob tem so možni porasti hudourniških voda, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso). Do nedelje sredi dneva in popoldne bo po napovedi Arsa velika toplotna obremenitev. Marsikje bo zelo toplo tudi ponoči.

V večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, zato je tekom dneva mogoče pričakovati poletne nevihte."Popoldne in zvečer so možne močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče," v izdanem opozorilu opozarja Agencija RS za okolje, kjer ob tem ne izključujejo možni porasta hudourniških voda.

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče si lahko ogledate na spodnji animaciji ....

Marsikje bo zelo toplo tudi ponoči. Jutri bo delno jasno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 22, v alpskih dolinah okoli 14, najvišje dnevne od 29 do 34 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sprva še delno jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na ponedeljek. V ponedeljek bo precej jasno in večinoma suho.

Presežen ozon in toplotna obrmenitev

Na merilnih mestih Trbovlje in Hrastnik je agencija za okolje izmerila preseženo opozorilno vrednost 180 μg/m3 ozona. Povprečna 8-urna koncentracija ozona je bila ob tem času v Trbovljah 156,5 μg/m3, v Hrastniku pa 158,6 μg/m3. Jutri je verjetnost za preseganje nekoliko manjša.

Agencija RS za okolje je poleg tega izdala tudi opozorilo pred velikimi toplotnimi obremenitvami, ki jih lahko pričakujemo v večjem delu Slovenije.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.