Slovenija
17 ogledov

Pozor: poštar je goljuf

telefon, telefoniranje Boštjan Tacol
Pogodba. Eden ob telekomunikacijskih operaterjev nove naročnike za pakete mobilne telefonije pridobiva z goljufijo, sporočajo z Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS).

Eden od operaterjev naj bi po njihovih informacijah osebe klical po telefonu in jim predstavil prednosti njihovih paketov.

Da bi se ga poklicani znebili, pristanejo na to, da jim dodatna gradiva pošljejo po pošti. Ampak jim gradiv ne prinese običajen poštar, temveč poseben prinašalec, prejemniki pa morajo pošiljko podpisati. “V vseh primerih, o katerih smo bili obveščeni, se je izkazalo, da je potrošnik s tem podpisal pogodbo z novim operaterjem, hkrati tudi dovoljenje za prenos številke,” opozarjajo na ZPS.

Če ste vi ali vaši bližnji prejeli podoben klic in podobno ponudbo, vas prosijo, da njeno kopijo pošljete na web@zps.si ali na ZPS, Frankopanska ulica 5, 1000 Ljubljana.

Komentarjev 15
  • dino.sepe 15:58 01.april 2013.

    Napihujete stvar oz. niste podali vseh dejstev. Tak način prodaje sploh ni nič sporen, ampak so neumni ljudje, ki ne znajo interpretirati tistega kar dobijo v roke. Ker takšna prodaja je v skladu z zakonodajo in vsak prav vsak kupec ...prikaži več lahko odstopi od pogodbe brez penalov in tukaj jaz ne vidim nič spornega. Da pa na ZPS-ju mešajo meglo je pa že dolgo znano, zato so ta njihova kao opozorila vsaj zame nič vredna.

  • kapuhs 00:02 01.april 2013.

    Da ni to prvoaprilska slučajn.

  • kapuhs 18:24 31.marec 2013.

    Alo kutinka, kaj je treba zaslužit za novo štrihanje tiste čupe glumazne, al vračaš uslugo rdečistom? Čez 14 dni itak nimaš več stolčka. Nevem čemu se trudiš.