Slovenija
23 ogledov

Pozor pred poledico!

hitrost na spolzkem cestišču Shutterstock
Vremenoslovci že nekaj dni napovedujejo odjugo in otoplitev v prihodnjem tednu. Padavine v torek bodo prinesle tudi poledico.

"Jutri bo v zahodni Sloveniji ter v višjih legah pretežno jasno, drugod bo povečini še vztrajala nizka oblačnost. Popoldne bo na zahodu postopno že nekaj več oblačnosti," napovedujejo vremenoslovci Arsa na spletni strani. Jutranje temperature bodo od -11 do -5, ob morju okoli 0, najvišje dnevne v krajih z meglo ali nizko oblačnostjo od -6 do 0, drugod od 1 do 8 stopinj Celzija.

"V noči na torek se bo od zahoda pooblačilo, predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije se bodo začele pojavljati rahle padavine, prehodno bo krajevno možna poledica," opozarjajo na Arsu. V torek bo oblačno, čez dan bodo padavine občasno tudi ponekod drugod po državi, po nižinah predvsem kot rahel dež.

V sredo bo večinoma oblačno, predvsem v južni in vzhodni Sloveniji bodo občasno še padavine, po nižinah deloma kot sneg, deloma kot dež. V četrtek bo pretežno oblačno, spet bo zapihal jugozahodni veter. V zahodnih krajih bodo občasno rahle padavine, drugod bo večinoma suho.

Kako bo do konca tedna?

"Od četrtka bo prevladovalo večinoma oblačno vreme ob jugozahodnih vetrovih. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo tudi večja verjetnost za padavine. Otoplilo se bo tudi po nižinah," 5- do 10-dnevno napoved sklenejo na Arsu.

PREBERITE TUDI

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.