Slovenija
8 ogledov

Pozor, sneži, padavine tudi ponoči

Sneg na Štajerskem Prometna kamera (PIC)
Ljubljana: dež s snegom. Postojna: dež s snegom. Ponekod po državi sneži. Ponoči padavine tudi pod 500 metri nadmorske višine.

Kot opozarja Prometno informacijski center za državne ceste, ponekod na Primorskem sneži, dež s snegom je zajel tudi Ljubljano. "Padavine se bodo občasno pojavljale skozi ves dan, ponoči se bodo okrepile in razširile na večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okrog 500 metrov, ob močnejših padavinah lahko za krajši čas tudi nižje," napovedujejo na Arsu.

Jutri dopoldne bodo padavine oslabele in v večjem delu Slovenije tudi ponehale. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme; na vzhodu bo povečini suho, drugod pa bodo občasno padavine. V soboto bo sprva meja sneženja še dokaj nizko, nato se bo dvigala.

Prihodnji teden bo še nestanovitno

"V ponedeljek se bo vremenska fronta pomikala prek Slovenije, nato se bo nad Alpami in zahodnim Balkanom zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki naj bi od četrtka naprej slabelo," za prihodnji teden napovedujejo na Arsu.

V ponedeljek bo oblačno in deževno. V torek in sredo kaže na suho vreme, od četrtka do sobote pa bo verjetnost za padavine znova nekoliko povečana.

Komentarjev 2
  • zipo 16:14 25.februar 2016.

    ja, nikjer snega, sliko pa dajo gor staro 15dni, prov brezveznjaki

  • kapibara 14:33 25.februar 2016.

    Kva bluzite.. poglejte si posnetke cestnih kamer po domovini..