Slovenija
23 ogledov

Zaradi vetra bo, kot bi bilo zunaj -30

Veter na cesti Bralka Zurnala24.si
Močan veter povzroča težave na cestah. Na gorenjski avtocesti spremenili najvišjo dovoljeno hitrost. Zaradi vetra bo jutri ponekod občutek, kot da se temperature gibljejo okoli -30 stopinj.

Zaradi močnega vetra je agencija za okolje za danes in jutri izdala oranžni alarm. Vetrovno bo vse do noči na soboto. Jutri bo v višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju pihal okrepljen severni veter s sunki nad 70 km/h, na Ilirskobistriškem in tudi ponekod drugod na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 km/h. Jutri bodo predvidoma sunki vetra tudi v severovzhodni Sloveniji presegli 70 km/h.

V notranjosti Slovenije in tudi na Primorskem v krajih brez burje (Goriška) bodo od petka do nedelje temperature ves dan ostale pod lediščem. V soboto je za območje celotne države zaradi nizkih temperatur izdan oranžni alarm. Jutranje temperature bodo večinoma pod -10 stopinj Celzija.

V sredogorju in visokogorju bodo razmere ekstremne. Občutek mraza zaradi nizkih temperatur (-15 do -22 stopinj Celzija) in vetra bo med -30 in -38 stopinj Celzija. 

Kolesar na kolesu | Avtor: Profimedias Profimedias

Zaradi vetra težave na avtocesti

Zaradi močnega vetra je na avtocesti od Vrbe do Lipc hitrost vožnje v obeh smereh začasno znižana s 110 na 80 kilometrov na uro, so sporočili s PU Kranj. Voznike opozarjajo, naj upoštevajo določene omejitve hitrosti. Na omenjenem območju je velika nevarnost občasnih močnejših sunkov vetra, predvsem na območju Most. "Vozniki naj se na tem odseku izogibajo prehitevanju in naj vozijo še posebej previdno ter na zadostni varnostni razdalji," je opozoril Bojan Kos s PU Kranj in dodal, naj bodo vozniki previdni tudi na ostalih cestah. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.