Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Pozor, v sobotni noči poostren nadzor

Policija, policijski avto Žurnal24 main
Policisti mariborske policijske uprave bodo v noči s 17. na 18. december izvedli obsežen poostren nadzor, napovedujejo.

Šlo bo za akcijo po metodologiji Promil. To pomeni, da je na istem kraju naenkrat več patrulj, vsi ustavljeni vozniki pa morajo opraviti alkotest. 

"Namen nadzora je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi," pojasnjujejo policisti. 

Pri smrtnih nesrečah v pol primerih prisoten alkohol

Na območju Policijske uprave Maribor je delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč izredno visok in znaša 12,4 odstotka, delež alkoholiziranih povzročiteljev pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom pa je kar 41-odstoten. 

Vsem udeležencem v cestnem prometu policisti svetujejo, da se v primeru uživanja alkoholnih pijač (ne glede na zaužito količino) ne odločijo za vožnjo z vozilom, temveč naj za prevoz uporabijo javna prevozna sredstva, taksi prevoze, oziroma naj vozilo vozi oseba, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in ni uživala alkoholne pijače. 

Dodatno še opozarjajo, naj vozniki pazijo na pešce, ter da je cesta pogosto tudi prek dneva vlažna, ponoči pa je lahko poledenela, 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • dr.slo 16:52 16.december 2016.

    namen pijane vožnje pa poskus uboja iz malomarnosti?

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 11:29 16.december 2016.

    Namen nadzora je nabiranje denarja za proračun! Letos morajo policaji pokasirati tisto, kar so ob zadnjem štrajku izpustili! A.C.A.B.

  • Janez_53 09:32 16.december 2016.

    Malce si zmeden! Ti bi kar "smetlarjem" naložil urejanje prometa, policistom pa urejanje zakonov??? Urejanje zakonov je naloga zakonodajne veje oblasti, SPOŠTOVANJE zakonov pa je naloga vseh državljanov! In mogoče ti ne bi škodilo, če bi malce izboljšal svojo slovenščino, ...prikaži več Se pa strinjam, da je v državi še mnogo stvari potrebno urediti, ampak imam občutek, da ta vlada tega ne bo uspela.