Slovenija
70 ogledov

Pozor, v teh delih države velika nevarnost toče

toča neurje.si
Danes popoldne bo ob morju precej jasno, drugje pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo lahko ponekod zavlekle v večer. Krajevno so možni močnejši nalivi, ni izključen pojav toče.

Največja nevarnost toče je v Ljubljani in okolici, na Dolenjskem, Kočevskem in Notranjskem.

Najvišje dnevne temperature bodo sicer od 24 do 29 stopinj Celzija.

toča | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ponoči se bo postopno razjasnilo, tu in tam bo po nižinah nastala kratkotrajna megla.

Jutri bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale le posamezne vročinske nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, v alpskih dolinah okoli 10, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

V nedeljo bo večji del dneva dokaj sončno, občasno bo na nebu precej tanke koprenaste oblačnosti. Pihati bo začel jugozahodni veter. Pozno popoldne in zvečer se bodo predvsem v severni polovici Slovenije spet začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo v noči na ponedeljek zajele tudi zahodne in osrednje kraje.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte.

V torek bo naše kraje prešla vremenska motnja. Nato se bo nad srednjo Evropo znova vzpostavilo šibko območje visokega zračnega tlaka. Proti koncu tedna bo k nam spet dotekal vse toplejši zrak.

V torek bodo padavine in nevihte predvidoma zajele vso Slovenijo in ponehale v noči na sredo. Osvežilo se bo. Od srede naprej bo večinoma sončno in postopno spet topleje. Ob koncu tedna lahko spet pričakujemo temperature blizu 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

POŠLJITE NAM VAŠE POSNETKE

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.