Zdravje > Aktualno
346 ogledov

Pozor za bolnike s hipertenzijo

Vročinski val EPA
Živo srebro se dvigne, krvni tlak pa pade.

Ljudje, ki uporabljajo določena zdravila za zdravljenje hipertenzije, bi morali upoštevati, da je ob vročem vrmenu treba zmanjšati odmerek, opozarjajo strokovnjaki  nemške fundacije za srce.

Bolniki, ki jemljejo blokatorje angiotenzinske konvertaze (zaviralci ACE), diuretike, blokatorje angiotenzinskih receptorjev in blokatorje kalcijevih kanalov, bi morali k zdravniku, da jim preveri odmerjanje teh zdravil

Visoke temperature namreč lahko povzročijo padec krvnega tlaka, kar je v kombinaciji z zdravili za zdravljenje hipertenzije lahko nevarno za že tako oslabljeno srce.

PREBERITE ŠE: 

To lahko naredi hipertenizija

Strokovnjaki opozarjajo na težave, ki jih prinaša vročina, zato se držimo navodil.

Kar se vročine tiče, strokovnjaki srčnim bolnikom priporočajo posebno previdnost. Če je le mogoče, se je vročini treba izogniti, če to ne gre, pa si je treba nadeti svetla in zračna oblačila.

Zaradi distribucije krvi v telo in uravnjavanja telesne temperature mora srce v vročini hitreje in močneje delovati. Slabo ali bolno srce tako hitro postane preobremenjeno, sporočajo nemški kardiologi. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.