Avto
707 ogledov

Prati ali ne prati?

Avtopralnica MOL Slovenija
Za mnoge avtopralnica ni na prednostnem seznamu dnevnih ali tedenskih opravil. Pogosto je pranje vozila nekaj, kar moramo storiti, preden se odpravimo na daljšo pot, ali ko skorajda ne vidimo več skozi vetrobransko steklo. Potrebno pa je vedeti, da je redna nega vozila izredno pomembna za zagotavljanje dolgoročne vrednosti vozila.

Ko ste izbirali avto, kaj vas je pritegnilo?

Odločitev je zagotovo sestavljena iz sklopa dejavnikov, vendar sta oblika in barva ključna dejavnika, medtem pa pri rabljenih vozilih zagotovo tudi ohranjenost zunanjosti. Zavestna odločitev za skrb in nego vozila ter pravilen izbor kakovostne avtopralnice je logična in nujna. Med vožnjo in celo, ko je avto parkiran na prostem, se prah in umazanija neprestano nabirata na vozilu. Ko se odpravite na pot, veter, ki je rezultat hitrosti vozila, premika delce umazanije in povzroča praskice. Sčasoma te majhne praske postajajo večje in povzročijo resne težave z rjo, obraba pa se lahko zaradi nezmožnosti UV-zaščite poglablja in napreduje. 

Pomanjkanje časa naj ne bo izgovor

Strokovnjaki priporočajo tedensko pranje avtomobila. Redno odstranjevanje nečistoč, kot so prah, drevesni sok, blato, jajčeca žuželk ali soli, je več kot priporočljivo. Ker pa tempo življenja zaradi številnih obveznosti neprestano narašča, nam tehnološki izumi omogočajo učinkovite rešitve, pri katerih prihranimo na času. Na voljo so avtomatske avtopralnice, v katerih nudijo odlične programe za ohranjanje zdrave karoserije avtomobila. Prav te pa postopajo hitro in učinkovito ter cenovno ugodno poskrbijo za »zunanje zdravje« vašega jeklenega konjička.

Bencinski servisi MOL in pregled storitev Carwash

V vsaki avtopralnici bencinskega servisa MOL – avtopralnice so gostom na voljo na skupno 24-ih lokacijah po vsej Sloveniji - lahko stranka izbira med 4 različnimi programi, ki trajajo od 9 do 15 minut.  Postopek vključuje tudi ročno predpranje, odstranjevanje insektov, čiščenje platišč in po opravljen delu avtomatske pralnice še brisanje pragov ter steklenih površin. Med tem časom si privoščite kavo, prigrizek ali hiter nakup v trgovinah bencinskih servisov MOL.

 Razbijamo mit: avtomatske avtopralnice puščajo sledi

Avtomatske avtopralnice so tehnološko izredno napredovale in vrhunska kakovost krtač zagotavlja, da na vozilu ne puščajo nikakršnih sledi. Strokovnjaki opozarjajo, da se predvsem v zimskem času na avtomobilu pojavijo risi in manjše poškodbe, ki so posledica oteženih zimskih razmer. Zaradi očesu pogostokrat neopaznih mikro poškodbo, prvo pranje po zimi pokaže pravo stanje karoserije. Občutek, da so poškodbe karoserije posledica avtomatske avtopralnice, so napačne, saj je dokazano, da so ščetine in metlice popolnoma neškodljive. Mit moremo torej odločno zavrniti.

Avtopralnica | Avtor: MOL Slovenija MOL Slovenija

Pranje podvozja je ključna prednost avtomatskih avtopralnic

Predvsem kadar je na cestiščih ogromno soli in se ta prilepi na podvozje, je visokotlačno čiščenje podvozja izrednega pomena, kar je v ročnih avtopralnica le stežka izvedljivo. Redno temeljito čiščenje v avtomatskih avtopralnicah podaljšuje funkcionalnost in varnost vozila z zaščito površin, ki so z ročnim postopkom skorajda nedosegljivi. Vosek in polirni gel, ki se dodatno nanesejo proti koncu pranja, pa predstavljata dodatno zaščiti pred UV-žarki in ostalimi zunanjimi negativnimi vplivi ter ustvarjata gladko površino, ki dodatno preprečuje nabiranje umazanije in zmanjšuje morebitne poškodbe zaradi drobnih delcev, ki priletijo v vozilo.

Vljudno vabljeni

V avtopralnicah MOL za razvajanje vašega jeklenega konjička uporabljajo le najkvalitetnejša čistila nemškega proizvajalca Kiehl in vas vabijo, da vašemu vozilo privoščite nego, ki si jo zasluži in ki vam bo pomagala pri ohranjanju brezhibnega stanja vašega vozila.