Šport
23 ogledov

"Prav vse je mogoče"

Maribor, Schalke, Damjan Bohar EPA
V sredo bo v Mariboru v Ligi prvakov gostoval Schalke, ki bo poizkušal v Ljudskem vrtu zmagati in bo hkrati upal na dober izid iz Londona. Tudi za Mariborčane šteje le zmaga, ki jim prinaša Evropsko ligo.

“Tekma bo fantastična, zahtevna. Moramo jo začeti s veliko energije, biti zbrani od prve do zadnje minute. Če bomo zmagali, bomo zaključili izjemno sezono kot lani. Oziroma še boljše, saj letos igramo Ligo prvakov in si še v močnejši konkurenci lahko priborimo evropsko pomlad. Imamo veliko možnosti, da poskrbimo za novo spektakularno tekmo, še za en podvig in v ta namen moramo biti popolnoma zbrani,” je pred sredinim obračunom za klubsko spletno stran razmišljal brazilski branilec Arghus

"Zaslužili smo si takšno izhodišče"

V skupini G je zmagovalec že odločen - Chelsea ima 11 točk. Sporting jih je doslej zbral sedem, pet Schalke, tri pa s tremi remiji Maribor. Vijoličasti so na domači zelenici remizirali tako s Portugalci kot Angleži, v gosteh pa so odnesli že točko tudi rudarjem iz Porurja.

Kdo bi si mislil, da bomo še do zadnjega kroga imeli možnosti za napredovanje... Mnogi so presenečeni, mi pa smo si z dobrimi igrami zaslužili takšno izhodišče in vsi skupaj že komaj čakamo sredo. Igramo doma, pred polnim stadionom, navijači bodo znova naš 12. igralec. In ko je tako, je vse mogoče...” razmišlja Aleš Mejač.

Goli kot dodatna spodbuda

Mariborčani so se v zadnjem času izkazali s strelsko formo, kar na nekaj zaporednih tekmah so bili zelo učinkoviti. Konec tedna so tako zabili štiri gole ekipi Kalcer Radomlje. "Veseli naša učinkovitost, ki nam je morda manjkala na kateri izmed tekem, a je bil nivo igre vedno visok in smo vedno prihajali v priložnosti. Včasih pač ne zadeneš, se pa je strelska forma v zadnjem obdobju izboljšala in pomeni spodbudo pred zadnjo tekmo v sezoni proti Schalkeju," je bil po zadnji prvenstveni predstavi zadovoljen trener vijoličastih Ante Šimundža

Komentarjev 1
  • Bar 09:57 09.december 2014.

    https://www.youtube.com/watch?v=kQVyCYsucug