Slovenija
52 ogledov

Pravi, da je vera "zelo pomembna"

Mark Zuckerberg FameFlynet
Pretekli vikend je ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg preko socialnega omrežja čestital svojim sledilcem in jim zaželel srečen božič in hanuko.

V komentarijh pod objavo mu je eden od uporabnikov postavil vprašanje glede njegove veroizpovedi, natančneje, vprašal ga je, ali ni ateist. Zuckerberg mu je odgovoril: "Ne. Vzgojen sem bil kot jud in šel sem skozi težko obdobje, ko sem se spraševal stvari, a sedaj sem prepričan, da je religija zelo pomembna."

Zuckerberg se je več let javno (in na Facebooku) deklariral za ateista, skupaj z ženo Priscillo Chan. Nedavno je iz svojega profila odstranil rubriko "verska prepričanja". 

Na obisku pri papežu

V začetku leta se je Zuckerberg skupaj z ženo srečal s papežem Frančiškom, da bi z njim govoril, kako lahko tehnologija pomaga v boju proti revščini.

"Povedala sva mu, da občudujeva njegovo sporočilo usmiljenja in prijaznosti ter to, da je našel nov stik z ljudmi različnih ver po vsem svetu," je Zuckerberg sporočil po obisku.

Papež Frančišek uporablja Twitter in Instagram, profila na Facebooku pa še nima. Družbena omrežja večrkat omenja v svojih govorih in mlade poziva, naj se srečujejo tudi v živo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Tine123 18:09 31.december 2016.

    Mater mu prodano.