Magazin > Lepota & telo
143 ogledov

Pravila ličenja za zrele ženske

zivljenje 18.11.13. Illamasqua, foto: Illamasqua Illamasqua
Kako se naličiti, da bo videz naraven in sijoč? Priznana vizažistka svetuje uporabo lahkotne podlage in nežnih, svetlih tonov.

"V zrelih letih se pojavijo tanjšanje ustnic, redčenje las, trepalnic in obrvi, tanjšanje in zmanjševanje prožnosti kože ter pigmentni madeži. Zato mora biti ličenje takšno, da prikrije te pomanjkljivosti ter poskrbi za naraven in sijoč videz," poudarja vizažitka pri znamki Illamasqua Ivana Bilandžija - Billy.

Lahkotno in svetlo

Osnova dobrega ličenja je seveda podlaga. "Naj bo čim bolj lahkotna, vlažilna in svetla; izogibajte se gostim in mat pudrom, ki bodo le dodatno poudarili gubice," pravi Billy in dodaja, da za konec obraz dodatno osvetlite z osvetljevalcem ali pudrom v kamnu. "Obrazne poteze boste definirali, če boste nanesli osvetljevalec na sredino lic, z nanosom pod obrvmi in na notranji strani očesnih kotičkov pa boste svoje oči vizualno povečali."

Najzahtevnejše oči

Ličenje okrog oči je v zrelih letih najzahtevnejši korak, saj je koža tam še posebno občutljiva. "Odločite se za tople odtenke rahlega sijaja, ki naj bodo čim bolj naravni in ne preveč vpadljivi. Izberite denimo rožnato, barve šampanjca in odtenke rjave. Temne intenzivne barve ne pridejo v poštev, saj oko postarajo. Definirajte tudi obrvi; za to uporabite poševno odrezan čopič, barva senčila oziroma pigmenta za obrvi pa naj bo čim bolj podobna vašemu naravnemu videzu in barvi las," svetuje strokovnjakinja.

Dvignite ličnice

Pomemben del pri naravnemu videzu so tudi lica. "Če je koža na obrazu povešena, nanesite rdečilo tik pod ličnicami. Za tanjši in oglatejši obraz ustvarite polnost z nanosom rdečila na ličnice," pravi vizažistka. Ne pozabite niti na ustnice. Obrobite jih s kremnim svinčnikom tik nad naravno linijo ustnic, na sredino pa nanesite svetlejši odtenek za učinek polnejših ustnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.