Magazin
29 ogledov

Praženi rezanci z zeljem in slanino

Praženi rezanci z zeljem in slanino Blanka Kefer
Zakaj ne bi danes za kosilo preizkusili malce drugačnega recepta za testenine?

Sestavine:

  • 350 g rezancev
  • 1/4 zeljne glave
  • 1 jabolko
  • 1 čebula
  • 5 rezin slanine
  • 2 noževi konici kumine (mlete)
  • 3 žlice masla
  • nekaj vode, kjer smo skuhali testenine
  • sončnično olje
  • 1 šop drobnjaka
  • sol
  • poper

Priprava:

  1. Za pražene rezance z zeljem in slanino zeljni glavi odstranimo zunanje liste in steblo ter jo narežemo na majhne kocke.
  2. Olupimo jabolko, odstranimo peške in ga narežemo na tanke krhlje. Rezance skuhamo v osoljeni vodi in jih nato prelijemo z ledeno vodo.
  3. Medtem narežemo čebulo na majhne kocke, slanino pa na trakove. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo čebulo in slanino.
  4. Dodamo zelje in kumino ter ju na kratko popražimo. Nato dodamo ca. 10 žlic vode, v kateri smo kuhali testenine, rezance, maslo in jabolčne krhlje.
  5. Vse skupaj na kratko zavremo, večkrat premešamo in dobro začinimo s soljo in poprom.
  6. Pražene rezance z zeljem in slanino damo na ogrete krožnike in jih okrasimo s sveže nasekljanim drobnjakom.

Nasvet:

Vegetarijanci si lahko pražene rezance z zeljem pripravijo seveda brez slanine. Tudi brezmesna različica je izvrstna.


VEČ RECEPTOV ZA TESTENINE NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.