Svet
13 ogledov

Zastoji zaradi praznika, turistov, nesreč, dežja ...

Zastoj na dolenjki PIC
Na cestah po vsej državi tako zaradi slabega vremena kot turistične sezone nastajajo zastoji.

Barbara Janežič s Prometno-informacijskega centra je pojasnila, da na mejnem prehodu Dragonja sicer ni daljše čakalne dobe, nekje med 15 in 20 minutami, a promet tam poteka zelo počasi. Večja gneča je tudi na cesti od Kopra do Portoroža, prav tako v obe smeri. Nekateri turisti se namreč vračajo s počitnic, drugi pa so zaradi četrtkovega praznika že na poti na morje.

"Vremenski" zastoji

Zastoji nastajajo tudi na cesti Ilirska Bistrica-Jelšane, kjer je promet zaradi prometne nesreče urejen izmenično enosmerno. Predlaga se uporabo mejnih prehodov Starod/Kozina in Petrina/Kočevje.

Ceste po državi so večinoma mokre, zato na Prometno-informacijskem centru za državne ceste pozivajo k previdnosti. Kot je dejala Janežičeva, so nekateri zastoji namreč "zelo vremenski".

Gost promet z zastoji je tako na štajerski avtocesti od Ljubljane proti Domžalam, na ljubljanski obvoznici z vzhodne obvoznice proti Štajerski ter na cestah Brnik-Kranj in Lesce-Bled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.