Slovenija
234 ogledov

Tako so prebili predor

Predor Sten
1/2
Bralec Marko
Vrtanje 700 metrov dolgega predora Sten v Škofji Loki skoraj zaključeno.

"V predoru Sten v Škofji Loki so še zadnjič minirali. Prebili so skozi hrib in tako skoraj zaključili  vrtanje 700 metrov dolgega predora," je zapisal bralec, ki nam je poslal fotografije. Kot je dodal, je bila prebojna luknja velika približno tri kvadratne metre, do obiska škofjeloškega župana Mihe Ješa danes opoldne pa naj bi jo povečali in naredili prehodno.

Gradnja ceste, ki bo razbremenila mestno središče Škofje Loke in olajšala pot proti Poljanski dolini, se tako vendarle premika in naj bi bila dokončana do konca prihodnjega leta.

Poljanska obvoznica

Poljanska obvoznica bo dolga dobre štiri kilometre. Prva faza od Ljubljanske ceste do predora meri nekaj več kot 900 metrov, predor 660, tretja faza od predora do Zminca pa 2.370 metrov.

Stala bo predvidoma 43 milijonov evrov (s kar 27 milijoni evrov jo financira Evropska unija, in sicer sklad za regionalni razvoj). Po propadu Primorja, ki je gradil prvi del ceste, jo skupaj s partnerjema OHL ŽS in Iskra Sistemi končuje Gorenjska gradbena družba.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.