Slovenija
64 ogledov

Juretu Jankoviću zarubili pohištvo

Grosuplje Jure Janković
1/9
Saša Despot
Iz hiše Jureta Jankovića naj bi rubežniki že odnesli pohištvo. Jureta v hiši ni bilo. Kot poročajo mediji, naj bi se preselil na Ciper.

Nekaj pred 8. uro zjutraj je pred hišo Jureta Jankovića prispel kombi selitvenega servisa. Selilcem so se pridružili rubežniki. Potem ko so nekaj časa čakali zaman, so se vrata po nekaj telefonskih klicih odprla. Kdo jih je odprl, ni znano.

Po neuradnih informacijah naj bilo stanovanje izpraznjeno, vrednost premičnin pa naj bi bila okoli 30.000 evrov. Odnesli so omare, sedežne garnituro, tekalno stezo, ter tudi velikanski sef, ...

Hiša je sicer v lasti očeta Jureta Jankovića, ljubljanskega župana in prvega moža Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Ta je rubež označil kot pravilno dejanje, saj si je "denar sposodil in ga mora vrniti."

"Če se bo karkoli zgodilo, se bomo doma usedli in se pogovorili, kaj od družinskega premoženja bomo prodali," je poudaril Janković. Pojasnil je, da si je njegov sin denar sposodil sam, da on takrat za to ni vedel, da je izvedel lani in da je sin del denarja že vrnil, ostalo pa še mora.

Selitev na Ciper

Po poročanju Financ je izvršitelj včeraj dobil informacijo, da se je Jure 21. novembra preselil v Limassol. Selitev pa naj bi bila razvidna iz Ajpesa.

Za potrditev in pojasnila smo želeli zaprostiti tudi odvetnika Jureta Jankovića, Jureta Snoja, a nam je dejal, da izjav ne daje.

Izvršba končno uspešna?

Izvršba se je 6. novembra preložila za 14 dni. Ko smo na Žurnalu po 14 dneh poklicali odvetnika  Marjana Pišljarja, Bojana Pečenka, nam je ta dejal, da še vedno čaka, da bodo dolg poplačali. Celotna zadeva pa se lahko vleče še nekaj časa. Ampak očitno jim je tokrat uspelo.

Odziv predsedniških kandidatov

Na dogajanje v zvezi z rubežem sta se odvzala tudi predsedniška kandidata. Borut Pahor je poudaril, da smo pred zakonom enaki vsi. Nihče ne sme biti nikomur nič dolžan, tudi državi ne. O govoricah, da naj bi šlo za usklajeno akcijo celotne družine Janković in ali si politik takšnega kova, kot je Zoran Janković kaj takšnega lahko privošči, pa je Pahor dejal, da ne more presojati in odločati namesto njega. "Vsak ima svojo vest in ravna po svoji vesti," je dodal.

Danilo Türk je poudaril enakost pred zakonom, ki velja za vse. Hkrati pa je ocenil, da je medijsko izpostavljanje enega rubeža lahko tudi napaka. "Vsi morajo biti enaki pred zakonom in samo to je tisto, kar šteje. In to je tudi tisto edino, kar lahko predsednik republike ob taki priložnosti poudari," je dejal.

Komentarjev 69
  • Franc Bukovec 12:54 02.december 2012.

    o stari da je tebe za dobit v roke :) tko bi blo kot v Zjutranji kroniki, ko Koreninc nažiga tistga žabarja, ki izigrava finočo :)

  • feferon 16:08 29.november 2012.

    Saj če je avto od žene velja za skupno lastnino, če ga je dobila medtem ko sta skupaj.

  • primorka 14:41 29.november 2012.

    Če volite razne Mišiče, ....ki govorijo same brezvezne stvari, bomo res izplavali iz krize. Malo morgen !!!