Zdravje > Aktualno
16 ogledov

"Pred leti smo zelo boleče zgubili prijatelja in pevca"

Perpetuum Jazzile Saša Despot
Privoščite sebi in drugim nekaj dobrega.

Svetovno znana skupina Perpetuum Jazzile bo v nedeljo nastopila nastopila v koprski dvorani Bonfika. Zadnji nastop na pomladanski turneji priljubljenih vokalistov bo posvečen vsem, ki se spopadajo z najtežjimi oblikami krvnih rakov.

"Pred leti smo zelo boleče občutili izgubo dragega prijatelja in sopevca, ki ga je premagala ta zahrbtna bolezen. Želimo si, da bi lahko z osveščanjem preprečili čim več podobnih tragičnih primerov in da bi obolelim omogočili čim kakovostnejše zdravljenje in okrevanje," je povedal Boštjan Usenik.

Za pripomočke v izolacijski sobi

Izkupiček od prodaje bo namreč namenjen nakupu pripomočkov za nadzorovano telesno vadbo na Kliničnem oddelku za hematologijo UKC Ljubljana. Vsi, ki so preživeli več kot mesec dni v popolni izolaciji bolniške sobe, vedo, kako pomembno je, da v težkih trenutkih svoje misli in telo ohraniš v pogonu. "Tako se počutiš aktivnega, koristnega in veš, da s tem, ko aktivno vadiš, doprineseš  k boljšemu izidu zdravljenja. Zato pozdravljamo prizadevanja UKC Ljubljana, ki si želi redno telesno vadbo vključiti v celostno obravnavo. Čutimo, da lahko s podporo projektu povečamo možnosti preživetja bolnikov s krvnimi raki," poudarja Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo. 

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim SI, Petrola in Pošte.

Cena vstopnice je v predprodaji 23 evrov, za otroke 12 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.