Slovenija
26 ogledov

Pred okenci prevoznikov pričakujte gnečo

Slovenija 01.10.2013 studenti pred LPP prodajnim mestov na Bavarskem Dvoru v Lju Saša Despot
Dijaki in študenti, pripravite se na čakalne vrste. Postopek nakupa prve mesečne vozovnice v novem študijskem letu je daljši, poudarjajo prevozniki.

Prevozniki največji naval študentov in dijakov pričakujejo od jutri dalje, zato priporočajo, da si  mesečno vozovnico za novo študijsko leto uredijo čimprej.

Postopek z prvo mesečno v letu traja dlje

Da bi skrajšali vrste za nakup vozovnic, ljubljanski potniški promet uvaja elektronski obrazec za prednostno obravnavo, na avtobusni postaji v prestolnici pa koordinatorji usmerjajo dijake in študente na ustrezno prodajno mesto.

Avtobusna postaja Ljubljana je s prodajo subvencioniranih vozovnic za dijake in študente začela že teden dni pred začetkom novega študijskega leta. Postopek nakupa prve mesečne vozovnice v novem študijskem letu daljši, saj je treba vnesti podatke študentov v prodajne sisteme prevoznika.

Število avtobusov bodo prilagajali sproti

Na avtobusni postaji v prestolnici so se sicer na podlagi izkušenj iz preteklih let na povečano prodajo vozovnic pripravili "z ustreznim številom prodajnih mest in dodatnimi koordinatorji za usmerjanje dijakov ter študentov na ustrezno prodajno mesto".

Na vprašanje, ali bodo prevozniki s prvim študijskim dnem povečali število avtobusov, pa odgovarjajo, da prevozniki sproti prilagajo število avtobusov glede na potrebe.

Sicer pa opažajo, da se je po uvedbi novega načina subvencioniranja prevozov septembra 2012 število dijakov in študentov, ki se prevažajo z avtobusi, močno povečalo, zadnje dve leti pa se to število spreminja le še glede na številčnost generacije.

LPP nad vrste z elektronskim obrazcem

Na Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) za hitrejši nakup mesečnih vozovnic za študente in dijake uvajajo novost, ki slednjim zagotavlja prednostno obravnavo na potniških centrih LPP. Študentje in dijaki, ki želijo takšno obravnavo, in katerih prvi medkrajevni oziroma mestni prevoznik je LPP, morajo na internetu izpolniti elektronski obrazec.

Po vnosu podatkov pridobijo kodo, ki jo nato skupaj z originalno vlogo, ki je izpolnjena, potrjena na izobraževalnem zavodu in podpisana, predložijo v potniškem centru LPP na okencu "Za hitri vnos". Referent na podlagi kode poišče že vnesene podatke študenta ali dijaka, jih preveri z originalno vlogo in podaljša oziroma izdela subvencionirano mesečno vozovnico.

Za tiste študente in dijake, ki že imajo urbano in potujejo samo v območnem sistemu, pa še naprej velja, da lahko originalno vlogo pošljejo po pošti in urbano v štirih dneh potrdijo na urbanomatu, takoj zatem pa kupijo subvencionirano mesečno vozovnico za tekoči mesec. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.