Svet
31 ogledov

Pred tragično nesrečo slovenski voznik skušal opozoriti avtobus

Verona EPA
Preživeli v petkovi nesreči madžarskega avtobusa v Italiji so italijanskim medijem pojasnili, da so jim življenje rešili herojski učitelj in njegova žena, pa tudi pogumen dijak. Policijski viri ob tem navajajo, da je slovenski tovornjakar skušal pred nesrečo opozoriti voznika avtobusa.

Na avtocesti na severu Italije blizu Verone se je v petek zvečer zgodila huda nesreča, ko se je madžarski avtobus zaletel v steber in zagorel. Italijanski časnik Corriere della Sera navaja, da bi nesreča lahko povzročila še več smrtnih žrtev, če ne bi bilo učitelja  telovadbe Gyorgyja Vigha in njegove žene Erike.

Nista se obotavljala pri reševanju dijakov iz gorečega avtobusa, neuspešno pa sta reševala svoja otroka, 18-letna Balazsa in Lauro, še poroča italijanski časopis. "Ob trčenju je Lauri zdrsnilo in se je zagozdila pod sedež. Skušala sem jo izvleči, a mi ni uspelo. Ogenj me je vrgel pet metrov stran. Trenutek kasneje sem bila prepozna, ničesar več nisem videla, samo ogenj," je v bolnišnici dejala Erika Vigh. Oba otroka zakoncev Vigh sta v nesreči umrla.

Preživeli omenjajo tudi dijaka, ki je tekel po prehodu avtobusa in razbijal okna. "Tam je bil fant, malo starejši od mene. V rokah je imel kladivo in je z njim razbijal okna, tekel je gor in dol, da jih je razbil čim več. Ko je razbil okno poleg mene, sem se vrgel ven. Ne vem, če bi se lahko rešil, če ne bi bil on tako pogumen. Potem ga nisem več videl," je za časopis La Stampa dejal Andras. Vodja avtocestne policije Girolao Lacquaniti je lokalnim medijem pojasnil, da so blizu avtobusa našli truplo fanta, ki je imel v rokah kladivo.

Na avtobusu je bilo 54 potnikov in dva šoferja. Umrlo je 16 ljudi, 13 jih je huje poškodovanih, med njimi je eden v komi. Lažje poškodovanih je 13 potnikov, 12 jih je odneslo brez poškodb. Na avtobusu so bili večinoma dijaki gimnazije Szinyei Merse Pal iz Budimpešte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.