Svet
17 ogledov

Pred napadalci ga je ubranila žena

varufakis janis EPA
Grškega finančnega ministra so sinoči v restavraciji, kjer je večerjal z ženo, napadli anarahisti. Žena ga je pred napadalci zaščitila s svojim telesom.
Zakonca Varufakis sta ravno zaključila večerjo v boemski restavraciji v atenski četrti

Eksarhiji, ko ju je na terasi obkrožila skupina anarhistov. Varufakisa so skušali zadeti s steklenimi predmeti, vendar je vmes stopila žena, ga  zakrila in tako rešila, so sporočili iz grškega finančnega ministrstva.

"Nekajkrat so me skušali zadeti, ne da bi zadeli njo," je povedal Janis Varufakis. "Nato so se umaknili, vendar nadaljevali s psovkami in grožnjami. Nato so naju počakali pred restavracijo."

Kaj je razlog napada in kdo ga je organiziral, na grškem finančnem ministrstvu ne vedo natančno, Varufakis pa meni, da ga je skupina hotela osramotiti, ne pa poškodovati. 

Po pogovoru so se strasti umirile

"Pred restavracijo sem se z njimi začel pogovarjati. Rekel sem, da hčem slišati, kaj imajo povedati, četudi me hočejo udariti. Po 15-ih minutah napetega, vendar nenasilnega pogovora, so se duhovi umirili," je še povedal Verufakis, ki je po incidentu z ženo sedel motor in odpeljal domov.

53-letni Varufakis je bil glavni grški pogajalec v pogajanjih z mednarodnimi posojilodajalci o novem dogovoru o pomoči, vendar ga je premier Aleksis Cipras pred dnevi odstavil in imenoval novo pogajalsko ekipo pod vodstvom državnega sekretarja na zunanjem ministrstvu Euklida Cakalotosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.