Slovenija
49 ogledov

Pred vlado gladovno stavka že 39. dan

gladovna stavka
1/2
Anže Petkovšek
Ladislav Troha pred poslopjem vlade na Gregorčičevi gladovno stavka že 39 dni. V zadnjem tednu sta se mu pridružila še Milena Tanko in Janez Marinko.

Ladislav Troha v šotoru pred vladno stavbo že dober mesec vztraja z zahtevami po kazenski in materialni odgovornosti za vse funkcionarje, ki so vse od slovenske samostojnosti opuščali dolžna ravnanja in niso ukrepali, ko je šlo za kazniva dejanja."Nekateri so odnašali milijarde, mene pa preganjajo že enajst let, čeprav nisem naredil nič," opozarja Troha, ki nadaljuje, da imajo tudi svetovni oligarhi tukaj svoj cilj: "Pustili so, da so tukaj vse pokradli, sedaj pa bodo prišli za tretjino cene kupit Telekom, energetska podjetja in Luko Koper".

Nova vlada je le lažno upanje

Kljub vidno shujšanemu obrazu Troha goreče nadaljuje, da imamo v Sloveniji dvotirni pravni sistem, ki omogoča 20-odstotkom priviligirancev, da kradejo in odnašajo milijone. "Če pa govoriš to, kar govorim jaz, - resnico, padeš v sodne mline in te preganjajo po členih zakona, ki sploh ne stojijo. Delajo pravzaprav kar hočejo in to je brezpravna država."

Pričakovanje nove vlade ga ne navdaja z upanjem, pravi, da je to le lažno upanje: "Vsi so vedno le obljubljali, mi pa smo nato izgubljali". Rešitev vidi v tem, da se spodnji nivoji distancirajo od vodilnih. Ljudje bi morali sami napisati ovadbe in pozvati policijo naj odgovorne za kazniva dejanja zapre. Zgled vidi tudi v Islandiji, kjer so zaprli vodilne obsojene kaznivih dejanj. 

Vztrajali bodo do konca

V zadnjem tednu sta se Trohi v gladovni stavki pridružila še Milena Tanko in Marinko Janez. Tankova gladovno stavka že sedmi dan, za ta korak pa se je odločila, saj si poskuša že 17 let urediti zobe in poškodovano čeljust. Marinko pa vztraja še dan več in pripoveduje, da je že dlje razmišljal o nekorektnosti pravnih organov, "sedaj se mi zdi zadnji čas, da se ta vlak ustavi, ker gre v napačno smer". V zadnjem času ga je močno vznemiril odnos pristojnih pri vlaganju olajšav za vrtec. Ker je ni vložil že drugič v istem letu, bi moral sedaj plačevati polno ceno. 

Troha in podporniki zbrani okoli Gibanja OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije) so svoje zahteve naslovili na več državnih institucij in na vse politične stranke, a kot pravijo niso prejeli nobenega odgovora. Na vprašanje do kdaj bodo z gladovno stavko vztrajali na svojih zahtevah, vsi v en glas zatrdijo, da dokler se ne bodo izpolnile, tudi če jih pustijo umreti pred vladno stavbo. 

 

Komentarjev 2
  • gasilecsamo 10:46 17.julij 2014.

    Od kdaj je pa odprt kamp pred vlado. A zdej že kampirajo da bodo prej not pršli.

  • pjosko 08:17 17.julij 2014.

    se je paopremu tale troha po tolkih gladovnih strankah,ma ze sotor z inkorporiranim freezerjem,kuhalnikom,pa lajt show za zvecer.ze malo smesne te njegove gladovne stavke..ce bi stavkal ob vsaki krivici ki se mi je pripetila,pri kateri je mela drzava prste ...prikaži več vmes,zaradi nesposobnih javnih delavcev ali policistov ki majo zmeri svoj prav, bi bil ze tudi jest 30 kil lazji.