Slovenija
28 ogledov

Predalič: Pahor v prekršku

Pahor tokrat delal v mlekarni. Facebook
Je bil Borut Pahor med delom v mlekarni Krepko v prekršku?

Ko je predsedniški kandidat in nekdanji premier Borut Pahor v četrtek v okviru svoje kampanje kot prostovoljec pomagal v mlekarni Krepko, se je Božo Predalič, sicer generalni sekretar vlade, na twitterju spraševal, ali to sploh sme početi. "Pahor danes pakira kislo mleko. Upam, da ima oporavljen živilski zdravniški pregled in izpit HACCP. Če ne je v hudem prkršku on in mlekarna," je zapisal Predalič.

Z vprašanji, ali je Pahorjevo delo z živili sporno ter ali bi moral opraviti kakršenkoli poseben pregled glede na naravo in obseg njegovega dela v mlekarni, smo se obrnili na Zdravstveni inšpektorat.

Odgovore še pričakujemo. Iz Pahorjeve ekipe pa so nam sporočili, da Pahor z organizacijami, pri katerih opravlja prostovoljno delo,"vsakokrat podpiše Dogovor o izvajanju prostovoljskega dela. Ta med drugim opredeljuje tudi  usposabljanje za izvajanje dela, strokovno mentorstvo in ustrezne ukrepe varstva pri delu."

Ko jo je obiskal, je Pahor "v mlekarni Krepko podpisal tudi obrazec Seznanitve z ukrepi in zdravje pri delu ter Soglasje oseb k obveznosti prijavljanja bolezni, ki se lahko prenašajo z delom.Tako kot sicer so ga tudi tokrat pred začetkom dela predstavniki podjetja seznanili z vsemi navodili in ustreznimi ukrepi varstva pri delu," so še sporočili.

Komentarjev 14
  • dragec 09:11 13.avgust 2012.

    Božo id in pomagaj mojstru Pahorju

  • vico 14:39 12.avgust 2012.

    oh ti predalic sej se vidi kasn de...si.pahor ze ve kje se more pokazat za javnost

  • lorina 08:35 12.avgust 2012.

    "Strah je velik gospod" - ta pregovor še kako drži. Ker veste, da g. Zver nima nobene možnosti postati predsednik pa tolčete z vsemi topovi po g. Pahorju. Na vaši strani je pa res precej kandidatov za Dob.