Slovenija
40 ogledov

Predalič pošilja izbrisane na tečaj slovenščine

Prva seja druge Janševe vlade Anže Petkovšek
Generalni sekretar vlade upa, da bo kdo od izbrisanih denar od odškodnin porabil za tečaj slovenščine.

"Kdo ve? Morda pa bo kdo od izbrisanih odškodnino porabil za tečaj slovenščine." To je bila sobotna misel Boža Predaliča, generalnega sekretarja vlade, ki jo je zapisal na svojem Twitter profilu.

Zakaj tako nizko?

Zapis je na Twitterju sprožil burne odzive. Tako je informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar zapisala: "A je treba tako nizko? Mnogi vas nato posnemajo, bere vas namreč veliko ljudi. Prosim za malo več spoštljivosti."

Predalič pa v odgovoru vztraja, da mnogi "t. i. Izbrisani" ne znajo slovensko in da bi bilo prav, da bi jo znali tisti, ki si želijo slovenskega državljanstva.

Kar nekaj uporabnikov Twitterja meni, da je Predalič prestopil mejo in da ne zna ločiti med javnim in zasebnim.

"Vendar je on v službi države, Božo Predalič ni posameznik, ki strelja golobe na Twitterju, ampak oseba, ki ne bi smela deliti ljudi na vaše in naše. Ampak saj to je njihov način, ki ga uporabljajo že drugi mandat, kajne! Namesto da bi tvitnil kakšno takšno, spodaj omenjeno stvar, bi se moral ugrizniti v jezik in premisliti, ali je to primerno?" je na svojem blogu zapisal Roni Kordiš, ki tvita pod vzdevkom @had.

Božo Predalič | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Publicist Marko Crnkovič pa je zapisal, da "kot gen. sek. vlade nimate pravice biti nesramni na Twitterju kot vsak XY privatnik! Malo se unesite in utihnite!" Predalič mu odgovarja, da je nesramno ljudem ukazovati, da morajo utihniti le zato, ker so zapisali, kaj mislijo.

Tečaj za 20 tisoč evrov

Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je namreč pred dnevi razsodilo v prid šestim izbrisanim in jim dosodilo odškodnino po 20 tisoč evrov. Vladi pa je sodišče naložilo, naj pripravi sistem odškodnin za vse izbrisane.

Komentarjev 31
  • vidralas 12:49 30.julij 2012.

    Ja, kaj pa je bolj normalnega kot to,da nekdo,sploh če hoče za stalno živeti v Sloveniji,govori slovensko.Toda Musarjeva,vprašanje po kakšnem navdihu,sam sem prepričan,da murgelskemu,zagovarja volilni bazen levice,za Slovence se ji pa kratko j..e.Crnkoviču pa naj bo jasno,da so še ljudje, ...prikaži več ki jim ni vseeno za materin jezik.Če bi šlo tako naprej,bi slovenščina čez štirideset let izumrla.

  • KLOBO 17:52 11.julij 2012.

    vse tvoje drži!! Žal tako je!

  • Lavdan 16:47 11.julij 2012.

    Od fizičnih delavcev zahtevamo znanje Slovenščine, za športnike, ki jih kupujemo po svetu in drugo gospodo je vseeno ali jo znajo ali ne, saj oni tako ne predstavljajo Slovenijo ampak samo sebe.