Šport
17 ogledov

Predatorji šele po tretjem podaljšku

nashville predators Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bili ponoči na sporedu četrti tekmi polfinala zahodne konference.

Nashville Predators so San Jose Sharks premagali s 4:3 šele po tretjem podaljšku, Dallas Stars pa so bili s 3:2 boljši od St. Louis Blues, prav tako po podaljšku.

Pri obeh polfinalnih serijah še ni znan razplet ter bodo moštva prisiljena odigrati še vsaj dve tekmi, kajti skupni izid pri obeh je 2:2 v zmagah.

V Nashvillu je dvoboj odločil Mike Fisher s svojim drugim zadetkom na tekmi, ki ga je dosegel po enajstih minutah in dvanajstih sekundah tretjega podaljška. Predatorji so s tem odigrali najdaljšo tekmo v zgodovini franšize, čeprav so že v prvi tretjini vodili z 2:1 po zadetkih Colina Wilsona (1.) in Fisherja (10.). Za tekmece je zadel Brent Burns (4.). Gostje so prek Joonasa Donskoja (35.) in Burnsa (47.) povedli s 3:2, podaljške pa je priigral James Neal (56.).

Precej krajši je bil dvoboj v St. Louisu, kjer je že po dobrih treh minutah dodatnega dela odločilni zadetek zabil Cody Eakin in utišal 19.700 gledalcev v Scottrade Center areni. Domači so z golom Vladimirja Tarasenka v 11. minuti povedli, Tarasenko pa je bil podajalec tudi pri izenačujočem zadetku Paula Stasnyja v 34. minuti, po katerem je bilo 2:2. Za Dallas sta bila uspešna Radek Faksa (25.) in Patrick Sharp (26.).

Liga NHL, končnica, 2. krog:

Zahodna konferenca:

St. Louis Blues - Dallas Stars 2:3* /2:2/
Nashville Predators - San Jose Sharks 4:3** /2:2/

* - podaljšek
**- trije podaljški

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.