Šport
30 ogledov

Predatorji z visoko zmago izenačili na 1:1

Jonathan Toews chicago blackhawks Profimedias
Hokejisti Nashville Predators so v prvem krogu končnice zahodne konference premagali Chicago Blackhawks s 6:2. Ekipi sta poravnani na 1:1, tako kot Vancouver Canucks in Calgary Flames. S 4:1 so v noči na soboto slavili v Vancouvru.

Tudi v vzhodni konferenci sta bili na sporedu dve tekmi, pomembno zmago po podaljšku pa so vknjižili pri Montreal Canadiens, ki so z zmago s 3:2 nad Ottawa Senators zdaj v seriji povedli z 2:0. Washington Capitals so v isti konferenci s 4:3 ugnali New York Islanders in izid v zmagah poravnali na 1:1.

Craig Smith je v Nashvillu dosegel prva zadetka v končnici, k temu pa dodal še podajo. Plenilci so zmagali prvič po 28. marcu, v njihovem golu pa se je izkazal Finec Pekka Rinne, ki je ubranil 24 strelov, poleg tega pa v statistiko vnesel še podajo. Filip Forsberg je vknjižil gol in podajo, po en zadetek pa so prispevali še Colin Wilson, Roman Josi in Mike Santorelli. V drugi tretjini se je poškodoval kapetan Shea Weber in moral z ledene ploskve.

Za Chicago sta gola dosegla Patrick Sharp in Patrick Kane, ekipa pa lovi že tretji Stanleyjev pokal v zadnjih šestih letih. V golu je šlo slabo Coreyju Crawfordu, ki je v zadnji tretjini v dveh minutah prejel kar tri zadetke. Tretjo tekmo bo v nedeljo gostil Chicago.

P.K. Subban je v Montrealu poskrbel za vodstvo domačih z 2:1, piko na i pa je v četrti minuti podaljška postavil Aleks Galčenjuk. Prvi gol je za gostitelje dosegel Max Pacioretty, medtem ko je David Desharnais vknjižil dve podaji. Kanadčani so si s tem priigrali vodstvo v seriji z 2:0. Zadetka za Ottawo sta prispevala Clarke MacArthur in Patrick Wiercioch. Tretja tekma bo v nedeljo v Ottawi.

Liga NHL, izidi:

Vzhodna konferenca:

Montreal Canadiens : Ottawa Senators 3:2* /2:0/
Washington Capitals : New York Islanders 4:3 /1:1/

Zahodna konferenca:

Nashville Predators : Chicago Blackhawks 6:2 /1:1/
Vancouver Canucks : Calgary Flames 4:1 /1:1/

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.