Avto
19 ogledov

Predlagajte, kje naj merijo hitrost

Meritve hitrosti Dejan Mijović
"Policisti postavijo radar le na mesta, kjer vedo, da bodo 'kasirali'." Tolikokrat slišana ljudska modrost, ki jo nameravajo policisti na laž postaviti z aplikacijo, s katero boste lahko tudi vi predlagali nadzorne točke.

Jutri, v sredo, bodo policisti ob prisotnosti notranjega ministra Gregorja Viranta predstavili s spletno aplikacijo Predlagaj prometno kontrolo. Kot že ime pove, bodo lahko občani policiji še hitreje predlagali odseke cest, kjer je po njihovem mnenju zaradi pogostih prometnih kršitev potrebna dodatna ali večja prisotnost policijskega nadzora. 

Policisti namreč opominjajo, da je zagotavljanje varnosti na cestah ena od prioritet njihovega dela, pri tem pa si želijo več pomoči in sodelovanja državljanov.

Več o aplikaciji jutri. 

Komentarjev 7
  • reider 18:46 10.september 2013.

    Ok dečki,ki vas moti skorajda že vse. Žurnalček povej mi,koliko naj vozim z autoprikolico po autocesti,ki ima povrh vsega še cerado.Omejitev na cesti je 130.Za mano pa pelje tovornjak in mi vstrajno blenda vsaj 10 km celo pot,ker sem kao ...prikaži več prepočasen.prosin svetujte mi,koliko po vašem naj peljem,da vas ne bom oviral z svojo vožnjo po AC??hvala za odgovor.

  • Žurnalček 14:39 31.julij 2013.

    Če se policaji nahajajo na privatnem zemljišču ali cesti ali dovozu , je njihovo lovljenje z radarjem protizakonito , ker nimajo dovoljenja o uporabi prikritih ukrepov in ne morejo v ta namen uporabljati , niti smejo zasebne lastnine !

  • Žurnalček 14:35 31.julij 2013.

    Radarje , kjerkoli jih bodo že postavili , omejiti na hitrost gor in hitrost dol !! Na AC so bolj nevarni , skoraj smrtno nevarni tisti z 80km/h kot tisti pri 130km/h