Slovenija
3 ogledov

Predovolilni referendum o davku na dež

Auer je v primeru, da pravdo izgubi, že napovedal pritožbo, po njegovem mnenju p Žurnal24 main
Stojan Auer zbral podpise za referendum o "davku na dež", direktor mestne uprave pravi, da gre za "podcenjujočo in zavajajočo" predvolilno potezo.

Predsednik Liste za pravičnost in razvoj (LPR) Stojan Auer je v nekaj urah zbral dvesto podpisov za začetek postopkov za razpis posvetovalnega referenduma o tako imenovanem davku na dež, natančneje o odloku o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske vode v Mestni občini Maribor. V petek naj bi jih predal županu Andreju Fištravcu. Auer bo moral za razpis referenduma v drugem koraku zbrati slabih pet tisoč podpisov. 

Predvolilna poteza Auerja

Po mnenju direktorja mestne uprave Marka Žule gre le za "podcenjujočo in zavajajočo" predvolilno potezo, ker vsebina odloka izhaja iz zahtev evropske in nacionalne zakonodaje. Po njegovih besedah se odvajanje odpadnih voda že zdaj plačuje, a v pavšalni obliki, medtem ko bi se z novim odlokom ta dajatev izračunavala glede na dejansko porabo. Po odloku se bo odvajanje deževnice s streh v kanalizacijo namreč zaračunalo glede na površino strehe, podoben odlok pa so sprejele že mnoge druge občine.

Komentarjev 2
  • miro 21:12 30.julij 2014.

    ne kliči vraga ker prehitro sam pride si bojo že izmislili kak davek več da nafilajo proračun

  • patrijarh 20:17 30.julij 2014.

    kdaj pride na vrsto davek na zrak ki ga vdihujemo