Magazin > VIP
52 ogledov

Predsednik bo častni pokrovitelj

Bled Film festival Twitter/UPRS
Častni pokrovitelj filmskega festivala, ki se letos že drugič obeta Gorenjcem bo, enako kot prvič že lani, predsednik države Borut Pahor.

Pahor sicer priznava, da je pred dvema letoma ob prvem pozivu ustvarjalcev Bled Film Festivala, podvomil o možnostih za uspehu dogodka, ki bo potekal junija.

"A ko sem si lani, kot častni pokrovitelj, ogledal otvoritev festivala, sem vedel, da je ta festival na Bledu, ki govori o ohranjanju slovenskih in svetovnih voda, čudovita filmska zgodba, ki ima prihodnost. Zato sem tokrat z velikim veseljem sprejel častno pokroviteljstvo nad letošnjim festivalom," poudarja Pahor.

Dobil je črno na belem

Pahor je legendarnemu igralcu in glasbeniku Radetu Šerbedžiji, kot predsedniku Bled Film Festivala predal častno pokroviteljstvo nad festivalom.

"Gospodu Šerbedžiji in vsem, ki ta festival soustvarjajo, znova eno lepo, doživeto poglavje Bleda, filma in zavedanja o pomeni voda," dodaja Pahor.

Organizatorji namreč ob promociji najnovejših in kakovostnih filmov avtorjev z vsega sveta, izpostavljajo tudi potrebo po ohranitvi voda oziroma vodnih virov.

Lani so se ob pomoči tamkajšnjih potapljačev denimo lotili čiščenja Blejskega jezera.

Komentarjev 1
  • kapibara 07:51 04.februar 2015.

    Zopet sam ta južna srenja, hara za naš denar..pahorček pa snema reklamni spot čiščenje WC na festivalu..