Šport > Nogomet
22 ogledov

Predsednik kluba prirejal izide

Catania EPA
Predsednik italijanskega drugoligaša Catanie Antonio Pulvirenti je priznal, da je pomagal krojiti izide na petih tekmah v korist svojega kluba.

Priznanje Antonia Pulvirentija je danes po poročanju tiskovne agencije Ansa razkril državni tožilec Giovanni Salvi. Predsednik je za posamezno tekmo plačal 100.000 evrov, da bi preprečil nazadovanje Catanie (takrat še prvoligaša) v Serie B.

Ob tem je Pulvirenti zanikal, da bi stavil tudi na končni izid. Tako Pulvirenti kot tudi finančni direktor Pablo Cosentino sta danes več ur preživela na zaslišanju v Catanii, Cosentino se je izrekel za nedolžnega. "Nič ne vem o dogovorih, s tem nimam nič," je dejal.

Pulvirenti, Cosentino in še pet posameznikov so se minuli teden znašli pod točo obtožb, zaradi krojenja izidov tekem prestajajo hišni pripor. Proti njim teče preiskava v zvezi s športno prevaro. V petih tekmah naj bi podkupili igralce nasprotne ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.